Over mij

Ik ben An, gepassioneerd door kleur en gefascineerd door identiteit en imago. Mensen de kracht van kleuren leren kennen, zodat ze zelf meester worden over hun zelfvertrouwen is mijn grootste ideologie.

Wanneer je uitspreekt dat je te weinig zelfvertrouwen hebt, vind je altijd wel iemand die antwoordt ‘dat heb ik ook’. Werkelijk ook begrip krijgen voor je gevoel van twijfel, is wat je vaak nodig hebt. Iedereen is anders en voelt vooral ook anders. Alleen jouw gevoel is de belangrijkste waarheid in jouw leven.

Angst en oordeel, hand in hand

Tot een paar jaar geleden was ik bang voor honden, had ik een fobie voor vogels en was ik perfectionistisch en een controlefreak. Genieten was zeer moeilijk. Ik zou durven zeggen dat ik er misschien angst voor had.

Ik werd opgevoed met veel angsten. En angst brengt vaak negativiteit met zich mee. Met de paplepel werd me dit ingegeven en tot mijn dertigste was ik dus een dame die vrij snel en vaak over anderen oordeelde. Ik was één van die mensen die de schuld zocht bij alles en iedereen, wanneer er iets niet verliep zoals ik het wenste.

Te weinig zelfvertrouwen maakt je afhankelijk

Veel verschillende factoren zorgden ervoor dat mijn zelfvertrouwen stelselmatig afbrokkelde. Het leidde er zelfs toe dat ik me volledig afhankelijk maakte van anderen, zowel financieel als mentaal.

Voedselintoleranties en een burn-out waren het begin van mijn zoektocht. Gaandeweg heb ik leren kijken naar en omgaan met hoogbegaafdheid, dyslexie, hoogsensitiviteit, de ziekte van Alzheimer, narcisme en een echtscheiding.

Ik volgde allerlei therapieën, enerzijds vanuit eigen behoefte, anderzijds vanuit interesse. Therapieën zoals EFT (Emotional Freedom Technics), ELW (Emotioneel Lichaamswerk), NLP (Neurolinguïstische Programmatie), familieopstellingen en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) zorgden er allemaal voor dat ik mezelf heb leren kennen en heb leren accepteren zoals ik ben. Ook Kundalini Yoga, meditatie en een andere voedingsstijl hebben me veel dichter bij mezelf gebracht.

Doe het zelf en voor jezelf

Door anders te leren denken draaide ik mijn situatie volledig om. Intussen sta ik er terug als een volledig zelfstandige en onafhankelijke vrouw, tevreden met mezelf en met wat het leven me gebracht heeft. Ik ben trots op mezelf want ik ben nu wie ik echt ben: een madam zonder taboes, zonder oordeel en die het leven kan nemen zoals het komt met begrip voor wat anderen me brengen en met de kracht om in minder leuke situaties de les en de uitdaging te kunnen zien.

Wat me het meest gefascineerd heeft in mijn bewustwordingsproces, zijn de kracht en energie van kleuren. De kenmerken van je buitenkant vertellen je zoveel over je binnenkant. En toen ik dan ook nog de kleuren van mijn binnenkant leerde kennen, besefte ik dat ik beschikte over eigenschappen, waarvan ik al lang droomde, en niet wist dat ik ze zelf in mij had. De kracht van kleuren is enorm. Ze helpen je om jezelf volledig te accepteren zoals je bent.