PK stimuleert je voelen

Je lichaam weet het antwoord …. en dat leer je weer aan te voelen met de Persoonlijke Kracht Methodiek. Deze coachmethodiek is gebaseerd op de kleurenpsychologie.

Je leert jezelf weer kennen tot in het diepste van je kern met de hulp van de betekenis van kleuren. Het voordeel van de kleuren is dat ze de confrontatie met jezelf lichter maken. Je wordt je bewust van wie je bent, wat je goed kan, waar je uitdagingen liggen en waar je echt diep vanbinnen naar verlangt. Dat wordt allemaal vertaald in kleuren. Kleuren om mee te werken, kleuren om je mee te omringen, kleuren om je te helpen in zelfacceptatie en -reflectie en kleuren om voorbij je struikelblokken te stappen.

Door de kleuren van je verlangen en je talenten aan te trekken maak je jezelf zichtbaar. Voel de kracht van kleur door er letterlijk in te gaan staan. Zo kan je groeien om dan ten volle uit te stralen wie je bent. Je zal ervaren dat je beter begrepen, gezien en gehoord wordt voor wie je echt bent. En dat vergroot dat innerlijk geluksgevoel.

Je kleurrijke verlangen

Soms weet je niet meer zo duidelijk wat je echt graag wilt.

Wat betekent voor jou succesvol zijn? Wat maakt jou diep vanbinnen gelukkig?

Hoe zie je jezelf als je je beste versie zou leven?

Het is voor ieder van ons anders. En het is belangrijk dat jij het helemaal voor jezelf mag invullen zonder de wensen van anderen blindelings te volgen. Alle stemmen die je vertellen hoe het hoort of wat je beter niet zou doen, mag je loslaten. Echt eens voluit en kleurrijk in kaart brengen waar jij naar verlangt, dat doen we met de Persoonlijke Kracht Methodiek.

Je blauwdruk aan talenten

Ook je talenten vertalen we in kleuren. Dat wat je vanzelfsprekend goed kan, zie je zelf meestal niet meer als een talent. Je doet het zo vlotjes dat je vaak denkt dat iedereen het kan. Juist omdat het je weinig tot geen moeite kost is het een echt talent. Mensen komen zelfs naar jou toe omwille van je sterkste talent. Alleen weten we onszelf hierin vaak niet ten volle te waarderen. Wist je dat het wel vaker gebeurt dat iemand zich ten volle herkent in het sterkste talent en toch de bijpassende kleur volledig afwijst?

Daar brengen we spelenderwijs met kleur verandering in en dit met een zeer belangrijk doel voor ogen : jouw eigenwaarde een krachtige boost geven.

Leef je droom !

De Persoonlijke Kracht methodiek werkt met 40 kleurtinten of je zou ook kunnen zeggen 20 koppels van kleuren. Elke kleur uit dit assortiment van 40  vertegenwoordigt innerlijke kwaliteiten of human skills. Het zijn stuk voor stuk mooie en positieve kwaliteiten. Enkel wanneer je deze TE sterk inzet worden het valkuilen. Te zorgzaam, Te empathisch, Te rationeel, Te gevoelig, … zorgt er meestal voor dat je over je grenzen gaat. Om dat te vermijden zetten we telkens een andere kleur in, zodat je weer de juiste balans vindt. Te is immers enkel goed in tevreden.

Jouw blauwdruk aan talenten wordt zichtbaar gemaakt met je 4 sterkste powerkleuren en deze laten visueel duidelijk zien of er een match is  met de kleuren van verlangen. We komen jouw persoonlijke krachtkleuren te weten na het invullen van een associatieve vragenlijst. Deze bevat niet enkel vragen die je met woorden (rationeel) beantwoordt, maar ook vragen die je met kleuren (vanuit je buikgevoel) beantwoordt. Wanneer er grote verschillen zijn tussen de kleuren van je verlangen en van je talenten, wordt onmiddellijk duidelijk welke uitdagingen je mag aangaan en ook hoe je dit kan doen. Is er een grote match tussen je verlangen en je talenten, dan bevestigt het vooral dat je droom aan het leven bent en geeft het je handvaten om dat ook te kunnen blijven vasthouden.

Ervaar je als coach dat het niet zo vanzelfsprekend is voor je klanten om te verwoorden wat ze voelen, willen en goed kunnen? Dan is deze methodiek een handige tool om mee te werken. Het rapport dat gegenereerd wordt, wanneer je klanten hun persoonlijke kracht test hebben ingevuld, is een fantastische leidraad voor je coachgesprekken.

De betekenis van de kleuren die naar voor komen bij ieder persoon vertellen veel over onderliggende overtuigingen. En foute overtuigingen omdraaien lukt meestal niet enkel door ze rationeel te benoemen en te herkennen. Met een juist kleurgebruik, dat gebaseerd is op het persoonlijke rapport, kan je dit ook aanpakken zodat je onbewuste stukken en gevoelsmatige struikelblokken in beweging kan brengen. De kleuren, die je aantrekt, zetten een bewustwordingsproces in gang en zorgen tegelijkertijd voor een non-verbale communicatie. Zo kan je weer ongeremd je ware zelf uitstralen en hoef je jezelf niet anders voor te doen dan je bent. Zo voel je dat je meer dan goed genoeg bent zoals je bent. Je twijfels verdwijnen en je zelfzekerheid vergroot. Het biedt een dagelijkse houvast om je leven te leiden. Wat als iedereen in deze wereld zijn sterkste versie kleurrijk mag laten zien?