Voel welke kleur je vandaag iets te vertellen heeft

Dinsdagmorgen. De yogales bij Assayya staat op de planning. Gemakkelijkheidshalve kies ik mijn antracietgrijze yogabroek, een grijs t-shirt en zwarte trui om aan te trekken en ik loop naar de badkamer om te douchen. Nadien volgt mijn ontbijt, de hond eten geven, tanden poetsen en uiteindelijk ga ik weer naar boven om nog zwarte sokken te halen en mijn yogamat.

 

Boven gekomen zucht ik eens want eigenlijk voel ik me vandaag niet goed in die zwarte trui. Hmmm, wat moet ik dan aan voor de yoga. Eigenlijk was ik wat laat opgestaan en had ik helemaal geen zin om na te denken over mijn kleren. Ik dacht ook dat het niet zoveel rol speelde, het was toch maar voor de yoga. En nu voelde ik wel dat er iets niet klopte. Bizar, want zwart is altijd die veilige, beschermende kleur voor mij geweest. Dat is ze trouwens voor iedereen. Wat is er dan vandaag mis mee?

 

Ik trek de kast dan maar weer open om te zien wat ik dan kan aantrekken en gelijk wordt mijn aandacht getrokken door mijn magenta trui. En ja, ik weet het zeker, want ik wil er een lichte lentesjaal bij aan doen in wit, grijs en zalmoranje. Nog mijn grijze lederen vest aan en ik kan vertrekken.

Wauw, wat voel ik me plots veel lichter en vrolijker.

 

Leuk is het om te weten wat die kleuren betekenen, want zo weet ik ook dat het klopt met wat me bezig houdt op dit moment. Mijn gevoel zat weer juist. Logisch, dat geldt trouwens altijd en voor iedereen, je gevoel liegt niet.

 

Magenta, de vuurkleur uit de roze familie. Roze is samengesteld uit rood en wit, dus passie en openheid. Roze types bieden graag een luisterend oor en een schouder om op te leunen. Magenta helpt je ook om jezelf te accepteren zoals je bent, een vurige onvoorwaardelijke zelfliefde. In deze periode van mijn leven is zelfacceptatie een belangrijk thema voor mij. Accepteren dat ik de juiste keuzes gemaakt heb, mezelf niet veroordelen voor gemaakte keuzes en me niet laten verleiden tot een schuldgevoel, maar met 150% inzet blijven gaan voor mijn nieuwe leven.

 

Mijn grijze t-shirt zorgt voor balans met magenta. Ik had trouwens de volledige zwart-wit-familie aan vandaag : zwart – grijs – antraciet – wit. Een kleurenfamilie die voor continuïteit en onafhankelijkheid zorgt. Ik voel me intussen stilaan helemaal op mijn eigen benen staan na mijn echtscheiding. Ja, soms zijn er nog angsten, vooral een financiële druk. Deze 4 kleuren hielpen me vandaag wel om met veel wilskracht aan de slag te gaan, zowel tijdens als na de yoga, om alert en objectief te kijken naar waar ik vandaag mee bezig moest zijn, om alles beheerst aan te pakken en met de nodige openheid en zorgvuldigheid te reageren.

 

Op het einde van de yogales was het me ook duidelijk waarom ik deze kleuren nodig had vandaag. Als ik het nog niet zou weten, werd het me weer eens duidelijk gemaakt dat kleuren energie zijn. Je moet het gewoon laten gebeuren: je door kleur laten leiden.