Over een kleurenanalyse, waarbij bepaald wordt welk seizoenstype je bent en welke je topkleuren zijn, hebben de meesten onder ons wel al gehoord. Die topkleuren zijn de tinten die het mooiste reflecteren op je gelaat. Zo’n analyse krikt je zelfvertrouwen op, zoals vaak gezegd wordt. Als je de juiste kleuren draagt en er daardoor goed uitziet, ontvang je complimentjes. Dat is leuk en geeft je een goed gevoel. Helemaal waar, en toch weet iemand met een laag zelfbeeld heel goed dat er meer te doen valt. Dat complimentje van ’s morgens doet nog weinig met je innerlijk gevoel als je ’s avonds in je zetel zit en je je slecht voelt dankzij een gebrek aan zelfvertrouwen. Uiteraard kan je dagelijks gaan voor dat complimentje en dat zal je deugd doen. Alleen is jouw positieve energie wel elke ochtend nodig om dit te realiseren. En daar zit soms de kink in de kabel om dit blijvend vol te houden. Twijfels steken continu de kop op en je laat je opnieuw leiden door de mening van anderen en vooral ook door je laag zelfbeeld.

 

Als kleurstyliste ging ik steeds op zoek naar het innerlijke gevoel van de persoon zelf. Het kan immers dat bepaalde topkleuren je geen goed gevoel geven. Wat heb je er dan aan dat iemand anders je vertelt dat je er zo mooi mee bent? En als je analyse daar stopt, dan heb je betaald voor een heel mooi hulpmiddel en toch kom je  er niet echt mee verder. Dat kan leiden tot reacties als : ”Ja, ik heb dat ook ooit eens laten doen, maar ik heb er daarna niets meer mee gedaan. Ik was niet helemaal akkoord met wat ze zei. Ik geloof er toch niet zo in.” Spijtig voor zowel de klant, als de kleurstyliste. De kans is groot dat de kleurstyliste een volledig juiste analyse deed, maar dat er te veel emoties onder bepaalde kleuren zitten bij een klant, waardoor de klant geen oren heeft naar de waarheid van de styliste. Als je te veel bij het uiterlijke aspect blijft en te weinig rekening houdt met die innerlijke mens, die je in een vernieuwende verpakking wilt steken, dan kan dit gebeuren.

 

Mijn opleiding als kleurstyliste heeft me mijn grootste passie leren kennen : Kleur. Ik kan werkelijk blijven lezen en leren over kleur en dat heb ik de laatste 4 jaar dus ook gedaan. Ik verdiepte me in de emotionele betekenis van je lievelingskleuren en van kleuren die je afwijst, in de impact van kleuren op je hersenen, in het thema waar elke kleur op zich over gaat, enz. Ik heb kleurendagen gedaan en dus sterk ervaren welk effect een kleur kan hebben op je gemoedstoestand en innerlijk gevoel. Over de kleurendagen vertel ik je graag meer in andere blogs.

 

En ik volgde een opleiding om een analyse van je binnenkant te doen : het Personal Power Plus rapport.

 

Dit Personal Power Plus rapport of ook wel Je Blauwdruk genoemd analyseert welke eigenschappen van kleuren je in je meedraagt. Je komt er bij deze analyse achter welk elementtype je bent (aarde, lucht, water of vuur). Je element vertelt je hoe je de dingen aanpakt, het verklaart je waarom je op een bepaalde manier reageert, hoe je omgaat met mensen en het geeft je dus duidelijkheid in je eigen zelfbeeld. Daarnaast kom je te weten welke kleur je allerbelangrijkste power is, je belangrijkste drijfveer in het leven. En tot slot geven de 3 volgende powerkleuren uit je top 10 je een volledig totaalbeeld van wie je bent. Bovendien laat dit rapport ook zien waar je uitdagingen zitten. Dat is dan weer interessant om duidelijkheid te krijgen waarom je telkens over dezelfde hindernissen struikelt in het leven. Als je de uitdagingen aangaat, leidt dit automatisch tot succes. In deze analyse wordt dit allemaal duidelijk zichtbaar en daarom kan je er echt mee aan de slag.

 

Deze analyse werkt als een spiegel voor jezelf. Je leest zwart op wit wie je bent en je kan er niet meer omheen. Je krijgt zo’n duidelijk beeld van wie je bent en wat je hier komt doen, dat je eigenlijk niet anders meer kan dan gaan staan voor wie je echt bent. Deze analyse zorgt in de meeste gevallen voor een ware confrontatie met jezelf. Het gaat over altijd al geweten hebben wie je was en beseffen dat je er nooit helemaal op die manier hebt mogen zijn. Je voelt in het rapport dat dit de waarheid vertelt, dat dit als thuiskomen is in je eigen lichaam. Het moment is aangebroken om jezelf volledig te accepteren zoals je bent. Dat is vaak eventjes lastig. Ik heb dit zelf ook mogen ondervinden. Dus ik ken de angst en ja, ik ken ook het bevrijdend gevoel dat zal volgen.

 

Een juist zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfacceptatie liggen aan de basis van succes, of nog beter, van geluksgevoel. Een tekort hierin maakt het je lastig in het dagelijkse leven. Daarom help ik je hier graag mee en geef ik je tools om hier zelf in het dagelijkse leven mee aan de slag te gaan. Je hebt dit volledig zelf te doen en toch niet alleen. Iedereen kan dit en iedereen droomt er van om te mogen zijn wie je bent, zonder nog last te hebben van oordeel. Ik beloof je niet dat je nooit geen struggle meer zal ervaren, ik geef je wel tools om elke struggle aan te pakken en ze veel vlotter aan de kant te leggen, zodat ze je niet meer tegenhouden en je wel in staat bent om je dromen te realiseren.

 

Een kleurenanalyse van je binnenkant geeft je een enorme vrijheid, een veel realistischer zelfbeeld, vergroot je zelfvertrouwen en is de sleutel tot je succes. Met tools die je zelf dagelijks kan inzetten, kan je volledig leven wie je bent en stralen van binnen uit.

En weet je wat, hoe meer je straalt van binnen uit, hoe meer kleurtinten je aan kan.