Gisteren nam ik jullie even mee terug naar de geboorte van Anabelle. Ik vertelde al iets over de verschillende kleurenanalyses die ik leerde en zelf ervaarde.

Uiteraard bied ik ook beide analyses aan en krijg ik geregeld de vraag : welke analyse laat ik dan best doen of welke eerst?

Om juiste keuzes te kunnen maken heb je kennis nodig. Dus leg ik jullie graag het verschil uit tussen beide.

De juiste kleuren aan de buitenkant …

In een analyse van de buitenkant gaan we kijken welke kleurtinten mooi op je gelaat reflecteren. We kiezen de beste kleurtint uit 4 tinten “rood, groen, blauw, geel, roze/oranje, bruin, paars”. Sommige mensen staan beter met koele tinten, andere beter met warme tinten. Dit heeft te maken met de ondertoon van je huid, de kleur van je ogen en je natuurlijke haarkleur. In deze analyse bepalen we of je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent. Dit is een kleurenanalyse die intussen redelijk gekend is. Veel mensen hebben dit wel eens laten doen. Toch is de manier van analyseren in de laatste 10 jaar wel wat geëvolueerd. Waar dit vroeger louter een uiterlijk stukje was, wordt vandaag ook in deze analyse wel iets meer de link gelegd naar karakter en wie je vanbinnen bent. Maar goed, het blijft een uiterlijke analyse die je vertelt welke je topkleuren zijn. Topkleuren zijn de kleuren die zorgen voor complimentjes. Wanneer je je topkleuren kent en een persoonlijke kleurenwaaier op zak hebt, dan weet je welke kleuren je het beste shopt. En ja, je zal zeker en vast meer complimentjes ontvangen als je hiermee rekening houdt.

… bezorgen je complimentjes.

Complimentjes zijn nu eenmaal leuk om te krijgen en ze kunnen je natuurlijk een energieboost geven. Er wordt wel eens gezegd dat dit je zelfvertrouwen sterkt. En dat klopt ook wel. Zelfs al voel je je niet opperbest en je draagt de juiste kleurtinten, dan krijg je vaak toch te horen dat je er goed uitziet.

En toch wil ik dit even nuanceren. Dit klopt bij een gevoel van wat ziekjes of eens een slechte dag. Zit je echter echt slecht in je vel en knaagt je zelfvertrouwen al een tijdje, dan helpt dat compliment van ’s morgens niet, als je ’s avonds terug thuis bent en vol twijfels zit over jezelf.

Hiermee wil ik zeggen dat je best een analyse van de buitenkant kiest, als je geregeld twijfelt over je kledingkeuzes, of als je vaak met miskopen thuis komt, of als je figuur wat veranderd is en je hier maar niet aan gewend geraakt tijdens het shoppen. Met andere woorden een uiterlijke kleurenanalyse is zeer geschikt als je twijfels zich eerder aan de buitenkant situeren en je je dus wel prima in je vel voelt aan de binnenkant en zeker van je stuk bent over alles, wat niet met je uiterlijk of je kleding te maken heeft.

Kies ook voor een analyse van de buitenkant als je nood hebt aan verandering van look, of als je eigenlijk bevestiging zoekt in verband met de kledingkeuzes die je maakt, of als je gewoon eens me-time wilt of fun met vriendinnen in een workshop kleur en stijl. Redenen genoeg dus om voor een analyse van de buitenkant te kiezen.

Je kleuren van de binnenkant versterken je zelfvertrouwen.

Wil je echter weer beter weten wat echt bij je past, wil je af van het continu twijfelen aan jezelf en aan je kledingkeuzes, draag je bijna altijd zwart, heb je het lastig om jezelf in de spiegel te zien, vind je je zelfbeeld nooit goed genoeg of twijfel je te veel aan jezelf door iets dat je meemaakte, zoals bv. een echtscheiding of een zware confrontatie op je werk? Dan kan een analyse van de binnenkant je veel beter helpen. Deze analyse gaat meer de diepte in, kijkt naar je innerlijke kwaliteiten, vertelt je zwart op wit wie je bent en helpt je jezelf volledig te accepteren zoals je bent. Deze analyse omhelst ook meer dan 1 sessie, het is een traject. Waarom? Omdat je hier meer begeleiding zal nodig hebben om hiermee aan de slag te gaan. Voelt het te confronterend om zo naar jezelf te kijken? Boezemt je dit wat angst in of voelt het te moeilijk? Dat is voor niets nodig. Als je graag vooruit wil in je leven, als je graag verandering wil omdat je steeds dezelfde struikelblokken tegen komt, neem je leven dan in eigen handen en kijk samen met mij in je spiegel. Kijk naar jezelf door de ogen van een ander en zie welke bijzondere persoon je bent, zie hoe je jouw kwaliteiten, zowel powerkleuren als balanskleuren, kan inzetten om vol zelfvertrouwen elke dag je dromen waar te maken.

Heb je nu eigenlijk zin in beide analyses? Of twijfel je toch nog welke je het meeste zou helpen? Bel me dan gerust even en we bekijken het samen, zodat je juist kiest.

(lees ook mijn blog ‘Van hoe het begon tot wat nu is, alsof het in de sterren geschreven stond’ voor een beter begrip van power- en balanskleuren)